Goed onderhoud van uw rieten dak

Goed onderhoud aan uw rieten dak zorgt voor een langere levensduur. Het onderhoud van een rieten dak kan bestaan uit het scheren en kammen van het riet, algen bestrijding, mos bestrijding. Wanneer uw rieten dak ernstig vervuild is door algen en/of door mos zal het scheren en kammen van uw rieten dak noodzakelijk zijn en daarna wordt het riet weer mooi opgeklopt. Dit is kostbaar onderhoud, maar de investering waar om de levensduur van uw rieten dak te verlengen. Als erkend rietdekkersbedrijf kunnen we uw dak periodiek onderhouden. Dat scheelt u in de kosten en uw dak gaat langer mee.

Regelmatig onderhoud

Voorkomen is beter! Door regelmatig en op tijd uw rieten dak te laten onderhouden, voorkomt u een wildgroei van mos en algen op uw dak. U verlengt de levensduur van uw rieten dak. Dus het gaat veel langer mee en de onderhoudskosten zijn op termijn lager. Heeft uw rieten dak bijvoorbeeld een verweerde bovenlaag? Om de levensduur dan te verleggen kunnen wij het beste uw dak doordekken. Met doordekken beginnen we onderaan het dak. Telkens halen we een laagje van 30 cm terug en snijden we de verweerde buitenlaag van het riet weg. Het schone oude riet ligt nu los op het dak en wordt doorzeefd met nieuw riet dat we tussen en op het bestaande riet schuiven. Na het bijstoppen egaliseren we de rietlaag met de rietklopper.

Hoe steiler het dak hoe beter

Ook is een dakhelling van groot belang voor de levensduur van uw rieten kap. Hoe steiler het dak hoe beter! Ook bomen rond uw rieten dak verkorten de levensduur aanzienlijk, omdat ze zonlicht en wind tegenhouden. Het is daarom verstandig om de bomen rondom uw huis altijd goed te snoeien. Zo krijgt uw rieten dak meer zonlicht en wind.

Kosten van het verlengen van de levensduur

Om u een reële prijsindicatie te kunnen geven, zullen wij altijd uw wensen inventariseren wat betreft het onderhoud bij uw thuis of op locatie. Aan de hand van dit persoonlijke gesprek maken wij voor u een passende aanbieding om de levensduur van uw rieten dak te verlengen door goed onderhoud te plegen. Voor dit bezoek brengen wij natuurlijk niets in rekening. Neem voor meer informatie contact met ons op via info@rietdekkersbedrijfkloosterman.nl of bel naar 06-24969108. Dan plannen we gelijk een afspraak met je in om de levensduur van uw rieten dak te beoordelen.

icon 0

Jaar ervaring

Al 130 jaar puur vakmanschap

icon 0

Projecten

Met trots 1045 projecten succesvol afgerond

icon 0

Klanten

Meer dan 1045 tevreden klanten

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Offerte aanvragen of bel directbellen06-15309917