Rieten dak vervangen

Is het hoog tijd om uw rieten dak te vervangen? Voor het beste vakmanschap kiest u voor Rietdekkersbedrijf Kloosterman en Van Raalte. Sinds 1890 leveren wij rieten daken van hoge kwaliteit en dit doen we al 6 generaties lang. We beoefenen allemaal het vak met veel liefde en passie en werken elke dag met veel vakmanschap aan mooie rieten daken. Als u uw rieten dak wilt vervangen, krijgt u bij ons een rieten dak met eerste kwaliteit riet.

Hoe lang gaat een rieten dak mee?

Over het algemeen gaat een rieten dak zo’n 25 tot 30 jaar mee, voordat een rieten dak aan vervanging toe is. Dit is onder andere afhankelijk van hoe goed het rieten dak onderhouden is. Goed onderhoud verlengt de levensduur van een rieten dak aanzienlijk. Maar het is ook afhankelijk van hoe goed het dak is aangelegd en of het dak de juiste omstandigheden heeft. Als u bijvoorbeeld veel bomen om uw huis heeft, dan houden deze zonlicht en wind tegen. Dit heeft veel invloed op de levensduur. Met goed onderhoud kunt u het vervangen van uw rieten dak langer uitstellen.

Redenen om het rieten dak te vervangen

Het vervangen van een rieten dak kan om verschillende redenen een verstandige keuze zijn. Hoewel rieten daken bekend staan om hun duurzaamheid van wel 25 tot 30 jaar, kunnen ze na verloop van tijd verzwakken en hun functionaliteit verliezen. Als dit het geval is, is het wellicht tijd om te overwegen het rieten dak te vervangen. Schade door storm, hagel of andere incidenten kan ook een motief zijn voor vervanging, vooral als dit leidt tot lekkage en andere problemen. In dergelijke gevallen is het raadzaam om een gespecialiseerd rietdekkersbedrijf in te schakelen. Bovendien kan het vervangen van een rieten dak een uitstekende manier zijn om een frisse, nieuwe uitstraling aan uw woning te geven. Kortom, genoeg redenen om Rietdekkersbedrijf Kloosterman & Van Raalte in te schakelen wanneer u uw rieten dak wilt laten vervangen.

Waarom weer kiezen voor een rieten dak?

Een rieten dak geeft uw woning een warm en karakteristiek gevoel. Wilt u uw woning opnieuw zo’n uitstraling geven? Dan is en blijft een rieten dak de beste optie voor vervanging. Ook als u de dakpannen van uw dak wilt vervangen door riet zorgen wij voor een mooi resultaat. Een rieten dak heeft namelijk veel goede eigenschappen:

  • Een rieten dak is milieuvriendelijk en duurzaam.
  • Een rieten dak werkt isolerend.
  • Een schroefdakconstructie bij een rieten dak is brandveilig en de verzekering is nagenoeg gelijk aan pannendak.
  • Door de isolerende werking heeft u een lager energieverbruik.
  • Met een rieten dak kunt u uw dak van rondingen voorzien. Dit is bij andere soorten dakbedekking lastiger.
Rieten Dak Vervangen Rietdekker Aan Het Werk

Onderhoud rieten dak

Om het vervangen van een rieten dak zo lang mogelijk uit te stellen en lang van uw rieten dak te kunnen genieten, is het belangrijk om uw rieten dak goed te onderhouden. Door geen of slecht onderhoud kan er een dikke laag mos en algen op uw dak ontstaan die de levensduur verkorten. Onze professionele rietdekkers onderhouden uw rieten dak tot in de puntjes; van doordekken tot mos- en algenbestrijding. Samen met u kijken we naar het juiste onderhoud. Zo heeft u nog jarenlang plezier van uw rieten dak en houdt u vervanging zo lang mogelijk uit beeld.

Kosten rieten dak vervangen

Om u een goede prijsindicatie te geven van een rieten dak vervangen, inventariseren wij altijd uw wensen bij u op locatie. Aan de hand van dit persoonlijke en kosteloze gesprek maken wij een passende aanbieding voor u. Heeft u vragen of wilt u een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op voor deskundig advies via telefoonnummer 06-15 30 99 17. Onze vakkundige medewerkers beantwoorden ze graag. Voor het vervangen van een rieten dak kunt u wellicht ook subsidie krijgen. Wilt u hier meer over weten? Vraag het ook gelijk na bij onze medewerkers.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Offerte aanvragen of bel directbellen06-15309917