Over Kloosterman en van Raalte

Het bedrijf rietdekkersbedrijf Kloosterman en van Raalte dateert uit 1890 en is nu 127 jaar oud. Het bedrijf heette toen Firma J. Kloosterman en Zn en is gevestigd in Kamperzeedijk. Jan Kloosterman is vanaf 1973 rietdekker en hij heeft het vak geleerd bij een neef van zijn vader in Zwolle, en van vader Kloosterman.

Over de rietdekkers

Henk van Raalte is een zwager van Jan Kloosterman en was voorheen 6 jaar timmerman maar door crisis in de bouw gaan is hij 1986 begonnen met rietdekken. Sinds 2006 is de naam veranderd in Rietdekkersbedrijf Kloosterman en van Raalte.

Dirk van Raalte is in 2006 vanaf de middelbare school naar het RON gegaan in Genemuiden 4 dagen werken en 1 dag school de Rietdekkersopleiding. Hij heeft 4 jaar lang bij een andere rietdekker gewerkt en het diploma gehaald.
Herwin Kloosterman is vanaf de middelbare school de bouwopleiding gaan doen. Toen deze opleiding na 2 jaar was afgerond is ook hij het dak opgegaan. Herwin heeft het vak geleerd van Jan Kloosterman en Henk van Raalte.

Zij beoefenen allemaal het vak met veel liefde en passie en werken elke dag met veel vakmanschap aan uw mooie dak.

Communicatie

Wij proberen altijd zo goed mogelijk te communiceren voor het beste en snelste doorlooptraject.

Kwaliteit

Kloosterman en van Raalte werkt altijd met hoogwaardige materialen, het beste riet veelal uit de Wieden, tegenwoordig komt er ook veel hoogwaardig riet uit andere gebieden echter gaat onze voorkeur uit naar Wiedenriet. Waarom Wiedenriet? De rietvelden zijn dichtbij en het is makkelijker om de kwaliteit te controleren of om afspraken te maken met de riettelers en er is minder transport nodig, dus beter voor het milieu.

De materialen en het materieel zijn altijd goed en degelijk en het materieel zoals steigers en liften zijn altijd 100 procent.

“Wij staan voor kwaliteit en vakmanschap en de beste technieken. Daar doen wij geen concessies in.”

 

Nieuw rietendak?

Vraag naar de mogelijkheden

Offerte aanvragen
  • Onze voordelen

  • Meer dan 125 jaar ervaring
  • Duidelijke communicatie
  • Wij werken uitsluitend met het beste riet
  • Werken samen met lokale leveranciers

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Offerte aanvragen