Brandveiligheid rieten dak

Brandveiligheid is erg belangrijk bij een rieten dak. Tegenwoordig zijn er veel preventieve maatregelen om brandveiligheid bij een rieten dak te vergroten. Met de brandveilige maatregelen kunt u met een gerust hart kiezen voor een rieten dak. Het riet zorgt voor een warme landelijke uitstraling en is daarnaast duurzaam en milieuvriendelijk materiaal, kortom de ideale keuze voor uw woning.

Rieten dak brandwerend

Met goede preventie maatregelen zijn de risico’s voor brandgevaar flink te beperken. Wij kunnen, samen met één van onze partners, uw rieten dak beveiligen tegen brand. Dit doen wij door middel van een sprinklerinstallatie. De sprinklers installeren wij onder de nokvorsten van uw rieten dak, deze sprinklerinstallatie is vrijwel niet te zien. Het doet niets af aan de chique uitstraling van het dak, maar draagt wel bij aan betere brandveiligheid van een rieten dak.

Gesloten constructie

Om een rieten dak zo brandveilig mogelijk te maken, wordt het dak tegenwoordig in een gesloten constructie gelegd. Wij schroeven hierbij het riet op een dichte ondergrond. Een goede brandwerende ondergrond is gips. Door het dak op deze manier te leggen, scheelt de premie niet veel in vergelijking met een ‘normaal’ dak met pannen. Het is niet in alle gevallen mogelijk om met een gesloten constructie te werken. Zo gelden er andere legregels voor monumentale panden. Dan moet een rieten dak op een traditionele manier gelegd worden. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende maatregelen om vuurschade te voorkomen bij traditionele rieten daken.

Tips voor brandpreventie

  • Het dak – Denk hierbij aan het installeren van een sprinklersysteem en een goede bliksemafleidingsinstallatie. Met behulp van lichtgevende glasvezeldraadjes kan een branddetectie worden verwerkt in het dak. Zodra er brand ontstaat gaat een signaal naar de inbraakbeveiliging.
  • Impregneren – Het riet doorweken in een brandwerende vloeistof is een goede preventieve maatregel. Iedere vijf jaar moet het impregneren van het riet herhaald worden
  • Brandalarm aansluiten op het beveiligingssysteem – Brand ontstaat vaak door kortsluiting of andere tekortkoming in een elektrische installatie. In dat geval is er geen stroom meer, daarom zijn brandmelders met batterijen erg belangrijk. Als de melders worden aangesloten op een beveiligingssysteem krijgt de alarmcentrale direct een melding.
  • Brandblusser – Een brandblusser aanschaffen is geen overbodige luxe. Zorg wel dat de brandblusser gecontroleerd is op werking. Daarnaast is het belangrijk om in ieder geval om het jaar te controleren of het apparaat werkt.

Contact – brandveiligheid rieten dak

Wilt u ook dat uw rieten dak zo brandveilig mogelijk is? Wij van Rietdekkersbedrijf Kloosterman en van Raalte helpen u hier graag mee. Neem direct contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Rietdekker 't Harde

icon 0

Jaar ervaring

Al 130 jaar puur vakmanschap

icon 0

Projecten

Met trots 1045 projecten succesvol afgerond

icon 0

Klanten

Meer dan 1045 tevreden klanten

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Offerte aanvragen of bel directbellen06-15309917