Subsidie voor nieuwbouw of restauratie?

Subsidie voor het rieten dak. Voor nieuwbouw huizen met een rieten dak zijn er geen subsidie mogelijkheden. Voor bestaande rietgedekte panden en hooibergen zijn er wel regelingen bijvoorbeeld wanneer het rieten dak door een erkende rietdekker opnieuw gedekt moet worden. Sinds kort valt ook chinees riet onder de subsidie voor isolatie, mits we een schroefdak toepassen op een woning ouder dan 2 jaar. Dit kan voor u wellicht ook interessant zijn. Indien u meer informatie wilt voor wat betreft de subsidie mogelijkheden, neem gerust contact met ons op. ook kunt u informeren bij uw eigen gemeente of er mogelijkheden zijn.

Monumentale panden restauratie door erkende rietdekker

Soms zijn er subsidies voor monumentale panden. Bij dit soort subsidies hangt het er vanaf in welke gemeente het pand staat, wat het beleid van die gemeente is en wat de leeftijd van het pand is. Het subsidiebeleid kan per gemeente en per jaar verschillen.  Hoe ouder en gezichtsbepalende een pand is, hoe meer kans u maakt op subsidie voor het rietendak. Daarom kunt u het beste bij uw gemeente of bij een andere overheidsinstantie navraag doen naar de mogelijkheden. Zij kunnen u nader informeren.

Wanneer maak ik kans op subsidie?

Hoe ouder en gezichtsbepalend een pand is, hoe meer kans u maakt op subsidie voor het rietendak. Meestal zijn de potjes voor subsidies beperkt. Als u van plan bent om binnen enkele jaren uw rieten dak te vernieuwen of te restaureren is het verstandig om vroegtijdig informatie in te winnen. De subsidieregelingen gelden voor boerderijen en/of woonhuizen en rietgedekte bijgebouwen. Voor het in oude staat terugbrengen van een hooiberg wordt vaak subsidie verleend áls de hooiberg vanaf de openbare weg goed te zien is.

Contact zoeken

Indien u vragen heeft of meer informatie wilt over subsidies, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Externe linken betreffende subsidie of fiscale aftrek onderhoud van Rijks monumenten

Neem nu contact met ons op

 

project Rietdekker Genemuiden
icon 0

Jaar ervaring

Al 130 jaar puur vakmanschap

icon 0

Projecten

Met trots 1045 projecten succesvol afgerond

icon 0

Klanten

Meer dan 1045 tevreden klanten

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Offerte aanvragen of bel directbellen06-15309917