Isolatie van uw rieten dak? Denk ook aan het ventileren!

Rieten dak isolatie vergt enige aandacht. Bovendien is riet een natuurproduct dat perfect isoleert, maar moet wel kunnen ventileren. Wanneer dit niet gebeurt is de kans groot dat de levensduur van uw dak aanmerkelijk minder wordt.

Er zijn twee soorten dakconstructies waar rekening mee gehouden moet worden met de isolatie van uw rieten dak:

  • Open constructie
  • Gesloten constructie

Open constructie

Een open constructie bij een rieten dak is qua isolatie moeilijker. Dit komt doordat er vaak van binnenuit of gedeeltelijk van buitenaf geïsoleerd kan worden. De oplossing is, wanneer u alles tocht- en stofdicht wilt hebben om platen aan te brengen om zo een spouw te creëren. Onze professionele medewerkers denken graag met u mee wat betreft deze constructie.

Gesloten constructie

Bij een gesloten dakconstructie betekent dat het riet op de plaat wordt gebonden. De rieten dak isolatie wordt dan een dik pakket. Echter heeft deze constructie voor- en nadelen. Deze kunt u hieronder lezen. We adviseren u graag hoe we de isolatie van uw rieten dak met gesloten constructie het beste toe kunnen passen.

Kosten

Om u een reële prijsindicatie van een rieten dak isolatie te kunnen geven, zullen wij altijd uw wensen inventariseren bij uw thuis of op de locatie. Aan de hand van dit persoonlijke gesprek maken we graag voor u een passende aanbieding. Voor dit bezoek brengen wij niets in rekening. Wilt u meer informatie over rieten dak isolatie? Bel dan naar 06-15309917 of stuur een mail naar info@rietdekkersbedrijfkloosterman.nl. We zullen uw vraag omtrent de isolatie van uw rieten dak zo snel mogelijk beantwoorden of plannen direct een afspraak met u in.

Voordelen gesloten constructie bij rieten dak isolatie

  • U krijgt een uitstekende isolatiewaarde.
  • De binnenzijde is gelijk afgetimmerd.
  • Een goede brandveiligheid.
  • Het is tocht- en stofdicht.

 

Nadelen gesloten constructie bij isolatie van rieten dak

  • Het riet ventileert niet en heeft daardoor een kortere levensduur
  • De aanschafwaarde van een uw woning is hoger.

Neem voor al uw rieten dak isolatie vragen contact op met onze professionele medewerkers. Met meer dan 130 jaar ervaring kunnen zij het advies geven wat u nodig heeft voor de optimale isolatie van uw rieten dak.

 

Isolatie Van Rieten Dak
icon 0

Jaar ervaring

Al 130 jaar puur vakmanschap

icon 0

Projecten

Met trots 1045 projecten succesvol afgerond

icon 0

Klanten

Meer dan 1045 tevreden klanten

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Offerte aanvragen of bel directbellen06-15309917