Onderhoud door rietdekkersbedrijf Kloosterman en Van Raalte

Het is belangrijk om uw rieten dak goed te onderhouden. Een rieten dak dat niet voldoende wordt onderhouden kan onder een dikke laag mos en algen raken. Onderhoud is een belangrijk onderdeel bij het mooi houden en verlengen van de levensduur van een rieten dak. Wij van Rietdekkersbedrijf Kloosterman en Van Raalte zijn gespecialiseerd in het onderhoud van rieten daken.

Restauratie en reparatie

Is het riet van uw rieten dak gaan rotten? Wij zorgen dat uw dak na de reparatie weer zo goed als nieuw is. De verrote laag wordt verwijderd en op slechte plekken wordt riet bijgestopt. Dit zorgt ervoor dat het dak weer een mooie gele kleur krijgt en een egaal en vlak slijtvlak heeft. Naast dat het uiterlijk verbetert bij reparatie droogt het dak  ook beter. Een droog dak draagt ook bij aan een verlengde levensduur. Om te zorgen voor een optimale staat van het dak raden wij aan om één keer per twee jaar mos en algenbestrijding uit te laten voeren.

Doordekken

Met het doordekken wordt een rieten dak gerenoveerd. De dikte van het dak wordt met doordekken hersteld. Stukje voor stukje snijden wij de verweerde buitenlaag van het riet, zodra het oude riet los ligt wordt het doorzeefd met nieuw riet dat tussen het bestaande riet wordt geschoven. Daarna plaatsen wij een nieuwe staaldraad dat als bindmateriaal dient. Dit staaldraad komt minimaal 10 cm onder het oppervlak en is niet direct zichtbaar. Na het doordekken kan het dak weer jaren meegaan.

Mos en algen bestrijding

Ons advies is om regelmatig het dak te behandelen met anti-mos. Is uw dak groen van de algen? Dan is het tijd voor mos en algen bestrijding. Wij bespuiten dan het dak met anti-mos om zo de groei van algen te stoppen. Dit doen wij bij Rietdekkersbedrijf Kloosterman met speciaal ontwikkelde middelen. Deze middelen doden de algen en houden het riet volledig intact. Regelmatige behandeling zorgt ervoor dat de authentieke look van het dak hersteld wordt, voorkomt schade aan het riet en verlaagt die droogtijd van het dak.

Contact – onderhoud rieten dak

Bij Rietdekkersbedrijf Kloosterman en Van Raalte zijn wij aangesloten bij de vakfederatie, waardoor wij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws en nieuwe technieken. Wij zorgen voor het beste onderhoud van uw rieten dak. Heeft u vragen rondom het onderhoud van uw rieten dak? Neem dan vrijblijvend contact op voor deskundig advies. Onze vakkundige medewerkers staan u graag te woord.

icon 0

Jaar ervaring

Al 130 jaar puur vakmanschap

icon 0

Projecten

Met trots 1045 projecten succesvol afgerond

icon 0

Klanten

Meer dan 1045 tevreden klanten

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Offerte aanvragen of bel directbellen06-15309917