icon-projectProject

Onderhoud

icon-projectLocatie

IJsselmuiden

Rietdekken op een boerderij in Ijsselmuiden.

Van deze prachtige boerderij in IJsselmuiden mochten de rietdekkers van Kloosterman en van Raalte het riet-herstel uitvoeren het rietendak werd vernieuwd door de methode doordekken, het eind resultaat is gewoon fantastisch. Het rietendak ziet er weer als nieuw uit fris en schoon.

In onderstaande tekst wordt uitgelegd wat doordekken precies in houdt op de pagina onderhoud wordt het nog wat preciezer uitgelegd.

Wat is doordekken van uw rietendak.

Wat is rietrenovatie en wat is doordekken ook wel blank verstoppen of verdrijven genoemd.  Het rietendak wordt eerst schoongemaakt het mos en alg wordt verwijdert eventueel geschoren en het het vergane riet wordt ook verwijdert,  vervolgens  wordt elke laag met riet terug getrokken naar beneden toe , de ruimte die er dan vervolgens boven ontstaat in de gaarde (het draad of wilgentenen) die wordt weer opgevuld met nieuw riet, elke laag riet wordt net als bij een nieuw met een (bestaand) gaard opgebonden en vervolgens wordt het riet machinaal geschoren en mooi opgeklopt en schoongeveegd. De gaarden zijn daarna onzichtbaar aan de buitenkant. Deze methode zorgt ervoor dat uw rietendak weer vele jaren mee kan. Kloosterman, uw Rietdekker in IJsselmuiden.

Doordekken-rietendak-IJsselmuiden Ijselmuiden-rietendak-renovatie IJsselmuiden-doordekken-Renovatie

Vraag direct je vrijblijvende offerte aan!

Offerte aanvragen of bel directbellen06-15309917