icon-projectProject

Nieuwe rieten dak

icon-projectPlaats

't Harde

’t Harde een rieten dak compleet vervangen

’t Harde, rietendak compleet vervangen. Van deze mooie woonboerderij met schuur hebben wij de complete rietendak vervangen. Het betreft een open constructie waarvan de sporen enlatten zijn vervangen. Omdat het een asbestdak betrof is deze en de houten panlatten eerst door een gespecialiseerd bedrijf verwijdert. Vervolgens is er airflexfolie aangebracht zodat het hele dak dampdicht en geïsoleerd werd. Hierop zijn er nieuwe panlatten gemaakt waarop het nieuwe Wiedenriet wordt vastgebonden. En de boerderij er weer mooi uit begint te zien.

Dampdichte folie en brandwerendheid B1

Dampdichte folie wordt ook wel multilayer folie genoemd omdat het aan de onderzijde dampdicht is en het isoleert. Door het gebruik van dampdichte folie wordt het riet beschermd tegen woonvocht afkomstig van koken, douchen, adem. De damp dichte folie is brandwerend B1 volgens de Duitse Normering DIN 4102 gelijk aan EN 13501-1 Klasse 2= materiaal dat zwak kan bijdragen tot brand voortplanting. Het folie neemt ook de “trek” weg ook omdat het dicht geplakt wordt.

Isolerende werking extra besparing

Door het airfolie verdubbelt in veel gevallen de isolerende werking van het riet waardoor u de investering sneller terug verdient. Het folie wordt zo aangebracht dat er nog minimaal een spouw is van 5 cm waardoor de rietdekker ook nog ruimte heeft om het riet te binden.

Extra informatie

Wilt u meer informatie over wiedenriet dan kunt u op wiedenriet klikken en het verhaal hierover lezen, zeer interessant.d

Hier vindt u informatie over het onderhouden van uw  rietendak en daardoor de verlenging van de levensduur.

Timmerwerk-rieten-dak

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Offerte aanvragen of bel directbellen06-15309917