Rieten dak schoonmaken

Met een rieten dak krijgt uw huis een authentieke uitstraling. Om deze mooie uitstraling te behouden is het van belang het rieten dak regelmatig te laten schoonmaken. Na verloop van tijd treedt namelijk mos- en algenvorming op. Bij Rietdekkersbedrijf Kloosterman verzorgen wij mos- en algenbestrijding. Wij maken uw dak schoon, zodat u langer kunt genieten van uw rieten dak.

Waarom een rieten dak schoonmaken?

Het schoonmaken van uw rieten dak is vaak niet het eerste waar u aan denkt bij het schoonmaken van uw huis. Toch brengt het schoonmaken van uw rieten dak voordelen met zich mee:

  • Esthetisch – de authentieke look van het dak wordt hersteld.
  • Levensduur – door het vroegtijdig verwijderen van mos en algen voorkomt u schade aan het riet. Het riet blijft mooier en gaat langer mee.
  • Betere bescherming – het schoonmaken van het dak verlaagt de droogtijd van het riet. Een dak met droog riet is een betere bescherming van uw huis dan een dak van vochtig riet.

Mos- en algenbestrijding

Als een rieten dak groen is als gevolg van algen raden wij aan het te behandelen met anti-mos. Bij mos- en algenbestrijding bespuiten wij het dak met anti-mos om de groei van de algen te stoppen. Bij Rietdekkers Kloosterman werken wij met speciaal ontwikkelde middelen. Deze middelen doden de algen zonder het riet te beschadigen. Om uw rieten dak goed schoon te houden moet het dak jaarlijks behandeld worden.

Restauratie

Heeft u uw rieten dak lang niet laten schoonmaken of geen onderhoud uitgevoerd en zit het onder een flinke laag mos en algen? Dan is het wellicht tijd voor restauratie, zodat het dak weer jaren meegaat. Wij verwijderen de verrotte laag van uw rieten dak. Slechte plekken op het dak worden bijgevuld met nieuw riet. Zo krijgt het dak opnieuw een mooie gele kleur en is het weer een egaal vlak. Na de restauratie droogt het dak beter, dit draagt bij aan een langere levensduur. Wij adviseren om na de restauratie jaarlijks of om het jaar een anti-mosbehandeling uit te laten voeren.

Kosten rieten dak schoonmaken

De kosten van het schoonmaken van een rieten dak variëren. Voor een rieten dak dat jaarlijks een anti-mosbehandeling krijgt, is minder onderhoud nodig dan bij een dak dat lange tijd geen behandeling kreeg. Om een goede prijsindicatie te geven, komen wij altijd vrijblijvend bij u op locatie langs. Wilt de u weten wat de kosten zijn voor het schoonmaken van uw dak? Maak dan een afspraak.