Onderhoud aan uw rieten dak?

Heeft uw rieten dak onderhoud nodig? Dan schiet Rietdekkersbedrijf Kloosterman en Van Raalte u te hulp. Een rieten dak moet goed onderhouden worden. Als dit niet gebeurt, kan er een dikke laag mos en algen op uw dak ontstaan. Dit is slecht voor het dak en ook minder goed voor uw gezondheid. Wilt u de levensduur van uw rieten dak zo lang mogelijk verlengen? Dan heeft uw rieten dak onderhoud nodig op regelmatige basis. Wij van Rietdekkersbedrijf Kloosterman en Van Raalte zijn gespecialiseerd in het onderhoud en helpen u hier dan ook graag bij.

Rieten dak onderhoud door professionals

Met het beste vakmanschap staat Rietdekkersbedrijf Kloosterman en Van Raalte altijd voor u klaar. Ons bedrijf is al zes generaties lang overgedragen van vader op zoon. Wij leveren gegarandeerd de beste kwaliteit. Jan Kloosterman en Henk van Raalte zijn samen goed voor 65 jaar vakmanschap in dit mooie ambacht. Wij weten dus als geen ander hoe uw rieten dak aangepakt moet worden. U kunt bij ons terecht voor restauratie en reparatiedoordekking en het bestrijden van mos en algen. Rietdekkersbedrijf Kloosterman en Van Raalte staat bij het onderhoud aan uw rieten dak garant voor:

  • Vakmanschap, waarbij we slechts werken met hoogwaardige materialen;
  • Het beste riet, dat veelal uit de Wieden afkomstig is;
  • Topkwaliteit, door de juiste opleiding en jarenlange ervaring;
  • Korte lijnen met riettelers, waardoor wij de kwaliteit zelf scherp in de gaten kunnen houden;
  • Hardwerkende rietdekkers die met liefde en passie aan uw rieten dak werken.
Rieten Dak Onderhoud In De Sneeuw

Restauratie & reparatie

Heeft uw rieten dak jarenlang geen onderhoud genoten? Dat kan gebeuren. De kans is groot dat uw dak bedekt is onder de mos en algen. Hierdoor droogt het dak niet meer, want wind en zonlicht worden tegengehouden. Dan is het tijd voor een vakkundige onderhoudsbeurt waardoor er weer hard en droog riet tevoorschijn komt. Wij van Rietdekkersbedrijf Kloosterman en van Raalte zijn de geschikte partij voor restauratie en reparatie van uw rieten dak. Het rieten dak wordt door ons vakkundig schoongemaakt of gekamd. Zo kan uw dak weer jaren mee.

Rietdekker Aan Het Werk Met Het Onderhoud Van Een Rieten Dak

Doordekken

Wanneer uw rieten dak onderhoud nodig heeft, kunt u kiezen om het door ons te laten doordekken. Dit houdt in dat we de dikte van het dak herstellen. Met deze vorm van onderhoud beginnen we onderaan het dak. Steeds wordt er een laagje van 30 cm teruggehaald en wordt de verweerde buitenlaag van het riet gesneden. Het schone oude riet wordt doorzeefd met nieuw riet, dat we tussen en op het bestaande riet schuiven. De rietlaag wordt daarna geëgaliseerd met een rietklopper. Zo kan uw rieten dak weer Jaren mee!

Rieten Dak Compleet Onderhouden

Mos- en algenbestrijding

Wilt u de levensduur van uw rieten dak middels onderhoud verlengen? Dan is mos- en algenbestrijding daar een uitstekend middel voor. Als uw rieten dak groen wordt door algengroei, raden wij aan het riet te behandelen met anti-mos. De algengroei zal stoppen wanneer het rieten dak gespoten wordt. Voor een optimaal resultaat, moet het dak ieder jaar behandeld worden met anti-mos. Een rieten dak dat ieder jaar dit onderhoud geniet, gaat significant langer mee en is schoon en egaal van kleur. Rietdekkersbedrijf Kloosterman en Van Raalte kan dit onderhoud Voor een relatief laag bedrag realiseren. Wij werken met speciale middelen die de algen doden en het riet onbeschadigd laten. Het aanbrengen van anti-mos is een investering die zich snel terugverdient. Wacht dus niet langer en laat uw rieten dak behandelen!

Rieten Dak Onderhouden Met Kar

Contact rieten dak onderhoud

Rietdekkersbedrijf Kloosterman en Van Raalte komt graag bij u langs om uw rieten dak te bekijken en de mogelijkheden tot onderhoud met u te bespreken. Ons bedrijf is aangesloten bij de vakfederatie voor rietdekkers, waardoor wij altijd op de hoogte zijn van de laatste technieken en wet- en regelgeving. Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag bij het onderhoud aan uw rieten dak, zodat u er zo lang mogelijk van kunt genieten!