icon-projectProject

Onderhoud

icon-projectPlaats

Zwolle

Zwolle, riet-onderhoud op dijkhuisje

Riet-onderhoud op dit prachtige dijkhuisje in Westenholte. Eerst zijn de loszittende nokvorsten verwijdert. Vervolgens  heeft het met algen en mos bedekt rietendak een uitgebreide schoonmaak beurt ondergaan. Op een een aantal foto’s is een duidelijke scheiding te zien tussen het verweerde riet en het al schoongemaakte deel van het rietendak. De oude humuslaag is ook goed zichtbaar.

Na het verwijderen van de losse nokvorsten werden deze voorzichtig opzij geschoven ook om de rietrol te bekijken of deze nog mooi droog is of ook aan vernieuwing toe was. Wij hebben het riet gekamd en geschoren en waar nodig opgevuld met nieuw riet, geklopt met de klopper en alles weer mooi vlak gemaakt.

Het onderhoud van een met alg en mos en verweerd is noodzakelijk om de levensduur van het rietendak te verlengen. Als de oude laag niet verwijdert zou worden dan rot het riet tot de onderlaag weg. Wat een vervanging van het complete dak noodzakelijk  zou maken. Waardoor de klant dan veel hogere kosten heeft. In dit geval bespaart u geld met ons als rietdekker Zwolle.

Uiteraard hebben wij van rietdekkersbedrijf Kloosterman & van Raalte hier ook de Eerste Kwaliteit riet uit de Wieden gebruikt om dit prachtige dijkhuis weer een mooie strakke look te geven.

Meer informatie over onderhoud

Goed onderhoud van een rietendak is noodzakelijk om het dak goed droog te houden en goed te beschermen tegen weersinvloeden. Ook om algen en mos groei tegen te gaan. Hoe droger en schoner het dak blijft hoe langer het meegaat! Wij adviseren altijd goed onder te laten plegen wat uiteindelijk een besparing voor u oplevert. Voorkomen is altijd goedkoper dan genezen.

U kunt meer informatie vinden op onze pagina onderhoud. Mocht u dit niet uitgebreid genoeg vinden dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Eerste kwaliteit riet

Doordat wij nauwe contacten onderhouden met riettelers uit de Wieden in de Kop van Overijssel kunnen wij de kwaliteit van het te gebruiken riet altijd nauwkeurig beoordelen en garanderen zo een top kwaliteit riet.

nokvorsten Oude-laag-op-rietendak oude-rietlaag-verwijderen oude-rietlaag-verwijdert1 Rieten dak aanleggen riet-renovatie-Zwolle1 Rietdekker Den Haag rietenkap-gedeeltelijk-geschoren1 Rieten dak reinigen rietkap opstoppen rietonderhoud-Zalkerdijk Rietdekker Den Haag Rietdekker Den Haag

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Offerte aanvragen of bel directbellen06-15309917