Rieten dak verzekering

Heeft u een rieten dak en wilt u meer weten over de verzekering van uw rieten dak? Rietdekkersbedrijf Kloosterman en Van Raalte legt het u uit. Voor het verzekeren van uw rieten dak bestaat een aantal voorwaarden. Elke verzekeraar heeft zo haar eigen voorwaarden. De meeste mensen denken dat de verzekering van een rieten dak erg duur is, maar dit is niet altijd het geval.

Het dak is een onderdeel dat vastzit aan uw woning. Dit houdt in dat het valt onder uw opstalverzekering. Niet alle verzekeraars bieden woon- of opstalverzekering voor uw woning met een rieten dak aan. Simpelweg omdat sommige verzekeraars dit risico niet willen nemen.

Rieten dak verzekering afsluiten

Een rieten dak kan brandgevaarlijk zijn, maar tegenwoordig worden rieten daken op een betere manier op uw dak gelegd dan vroeger. De premie van de verzekering van uw woning met een rieten dak hangt af van de constructie van het dak. Zo zijn er twee manieren voor het leggen van een rieten dak:

  • Het riet is bevestigd aan balken en ligt daartussen open. Hier kunt u van binnenuit het riet zien.
  • Het riet is vastgeschroefd aan platen en dit zorgt ervoor dat het dak volledig is afgesloten.

Wij van Rietdekkersbedrijf Kloosterman en Van Raalte leggen het riet op een brandveilige manier. Wij schroeven het riet op een dichte ondergrond, zodat uw dak volledig afgesloten is. Daarnaast maken wij gebruik van sprinklerinstallaties. Door sprinklers te installeren onder de nokvorsten, heeft uw rieten dak een verhoogde brandveiligheid. Hierdoor is de kans op een brand aanzienlijk kleiner.

Rieten dak schoonmaken

Kosten rieten dak verzekering

De kosten van een rieten dak verzekering verschillen per verzekeraar en per woning. Naast het feit dat elke verzekeraar eigen prijzen hanteert, wordt ook gekeken naar de woning en het rieten dak zelf. Vele verzekeraars kijken ook naar het bouwjaar van een woning. Met andere woorden: er wordt gekeken naar het materiaal waar de woning van is gemaakt. Let op: een houten woning met een rieten dak wordt nagenoeg door geen een verzekeraar verzekerd. De hoogte van de kosten is afhankelijk van de dakconstructie. Wanneer u van binnenuit het riet kunt zien, is de premie van de verzekering hoger dan riet dat op platen geschroefd is. Bij sommige verzekeraars kunt u korting krijgen op de verzekering van uw rieten dak als u extra veiligheidsmaatregelen neemt.

rietdekker in Zwolle

Contact

U kunt ons inschakelen voor het plaatsen, vervangen en onderhouden van uw rieten dak. Wij zijn aangesloten bij de vakfederatie, waardoor wij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws en de nieuwste technieken en ontwikkelingen. Heeft u vragen over de verzekering van uw rieten dak? Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij staan u graag te woord!