Rieten dak reinigen

Heeft u een rieten dak dat u wilt laten reinigen? Dan bent u bij Rietdekkersbedrijf Kloosterman en Van Raalte aan het juiste adres. Wanneer u een rieten dak heeft, dan is het van belang om deze goed te onderhouden. Zo zorgt u ervoor dat uw rieten dak goed en mooi blijft en langer mee gaat. Voor verschillende diensten kunt u ons inschakelen voor uw rieten dak.

Rieten dak laten reinigen

Wanneer het onderhoud aan uw rieten dak een tijdje geleden is, kan het zijn dat er mos en algen is ontstaan. Mos en algen tasten uw rieten dak aan en vereisen het reinigen van uw rieten dak. Kloosterman en Van Raalte voorziet u in het reinigen van uw rieten dak, zodat u optimaal kunt blijven genieten van uw rieten dak. Mos en algen zorgen ervoor dat de wind en het zonlicht geblokkeerd wordt. Hierdoor kan uw rieten dak niet goed meer drogen. Hierdoor gaat uw dak rotten. Het onderhouden en reinigen van uw rieten dak moet regelmatig gedaan worden. Kloosterman en Van Raalte adviseert daarom om iedere twee jaar de mos en algen te laten verwijderen. Voor het bestrijden van mos en algen gebruikt Rietdekkersbedrijf Kloosterman en Van Raalte anti-mos. Anti-mos is een speciaal middel dat mos en algen dood en uw rieten dak niet beschadigt. Zo zorgen wij ervoor dat uw rieten dak weer mos- en algenvrij is en langer meegaat. Bij het reinigen van uw rieten dak doen wij het volgende:

  • Het weghalen van de laag met mos en algen.
  • Het verwijderen van een eventuele rotte laag.
  • Riet bijplaatsen op aangetaste plekken in uw rieten dak.

Plaatsen van een rieten dak

Naast het reinigen van uw rieten dak, kunnen wij ook rieten aanleggen. Zo is het mogelijk om ons in te schakelen als u van pannen naar riet wilt. Bij het plaatsen van een rieten dak beginnen we bij een duurzame constructie. Daarnaast zorgen we ervoor dat uw rieten dak een goede isolatie heeft en een prachtige afwerking van de ramen en nok. De voordelen van een rieten dak zetten wij voor u op een rijtje:

  • Riet biedt een chique, prettige en warme uitstraling.
  • Riet is een duurzaam en milieuvriendelijk product.
  • Riet zorgt voor een uitstekende ventilatie. Dit heeft een positieve werking op uw gezondheid.
  • Riet isoleert uitstekend en dit leidt tot een lagere energierekening.
  • Riet is erg flexibel. Hierdoor kunt u alle kanten op met een rieten dak. Het plaatsen van zonnepanelen is bijvoorbeeld geen enkel probleem.
Rieten dak reinigen

Contact voor rieten dak reinigen en meer

Heeft u een rieten dak en wilt u deze laten reinigen, repareren of doordekken? Wij maken het voor u waar! De specialisten van Rietdekkersbedrijf Kloosterman en Van Raalte komen vrijblijvend bij u langs om uw behoeften en wensen in kaart te brengen. Tijdens ons bezoek kijken wij direct naar de huidige situatie van uw dak. Aan de hand van ons bezoek maken we een strategisch plan en eerlijke offerte. Wij gaan zorgvuldig met offertes om en lichten deze daarom graag toe om misverstanden te voorkomen. Wij zijn bekend met de laatste technieken en wet- en regelgeving, omdat wij aangesloten zijn bij de vakfederatie voor rietdekkers. Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan met alle rust contact met ons op!