Rieten dak levensduur

Wilt u een rieten dak en wilt u weten wat de levensduur van uw rieten dak is? Wij leggen u alles uit over uw rieten dak en de levensduur ervan. De levensduur van uw rieten dak kan verschillen door een aantal factoren. Voor een langdurige levensduur is het belangrijk om uw dak zorgvuldig te onderhouden.

De levensduur van uw rieten dak

Het onderhoud aan uw rieten dak is erg van belang voor de levensduur. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het verstandig om uw rieten dak iedere twee jaar te onderhouden. Hierbij kunt u denken aan het bestrijden van mos en algen. Mos en algen ontstaan wanneer u uw rieten dak een tijdje niet heeft onderhouden. Dit leidt vervolgens tot het vergaan van het rieten dak. Mos en algen kunnen bestreden worden met anti-mos en een gestructureerde onderhoudsbeurt. Door uw dak goed te onderhouden ontstaan er geen mos en algen . Dit heeft al tot gevolg dat uw rieten dak langer meegaat. Tevens speelt de dakhelling een belangrijke rol bij de levensduur. Hoe steiler uw dak is, hoe beter dit is voor de levensduur van uw dak. Bovendien hebben de bomen om uw rieten dak ook invloed op de levensduur. Bomen kunnen ervoor zorgen dat de wind en het zonlicht tegengehouden worden. Het gevolg hiervan is dat uw rieten dak niet kan drogen. Dit is schadelijk voor uw dak en daarom is het handig om de bomen goed te snoeien.

Rieten dak levensduur – juiste plaatsing

Bij het plaatsen van een rieten dak beginnen we bij een gedegen constructie, flinke isolatie en een prachtige afwerking van de ramen en nok. U heeft voor de afwerking van de nok de keuze tussen een multinok of een gecementeerde nokvorst. De voordelen van een rieten dak zetten we voor u op een rijtje:

  • Het biedt een chique, prettige en warme uitstraling.
  • Het is een duurzaam en milieuvriendelijk product.
  • Het zorgt voor een uitstekende ventilatie. Dit heeft een positieve werking op uw gezondheid.
  • Het isoleert uitstekend en dit leidt tot een lagere energierekening.
  • Het is erg flexibel. Hierdoor kunt u alle kanten op met een rieten dak. Zonnepanelen plaatsten bijvoorbeeld is geen enkel probleem.
Rieten dak levensduur

Rietdekkersbedrijf Kloosterman en Van Raalte

Rietdekkersbedrijf Kloosterman en Van Raalte bestaat al meer dan 125 jaar! Het is al zes generaties op rij overhandigd van vader op zoon. Al die tijd staan wij met het uiterste vakmanschap voor u klaar. Rietdekkersbedrijf Kloosterman en Van Raalte levert de beste kwaliteit riet, omdat wij hechte connecties hebben met riettelers. Met onze ruime kennis weten wij u verder te helpen bij het onderhoud, de reparatie en andere zaken om de levensduur van uw rieten dak te verlengen.

Rieten dak levensduur

Contact voor de levensduur van een rieten dak

Heeft u vragen over de levensduur van uw rieten dak of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij komen vrijblijvend bij u langs. Bovendien zijn wij aangesloten bij de vakfederatie voor rietdekkers. Hierdoor zijn wij te allen tijde op de hoogte van de laatste technieken en wet- en regelgeving.