Subsidie voor nieuwbouw of restauratie?

Voor nieuwe daken zijn geen subsidiemogelijkheden. Voor bestaande rietgedekte panden zijn er wel regelingen bijvoorbeeld wanneer het rieten dak door een erkende rietdekker opnieuw gedekt moet worden. Indien u meer informatie wilt voor wat betreft de subsidie mogelijkheden, neem gerust contact met ons op.

Monumentale panden restauratie door erkende rietdekker

Soms zijn er subsidies voor monumentale panden. Bij dit soort subsidies hangt het er vanaf in welke gemeente het pand staat, wat het beleid van die gemeente is en wat de leeftijd van het pand is. Het subsidiebeleid kan per gemeente en per jaar verschillen.  Hoe ouder en gezichtsbepalende een pand is, hoe meer kans u maakt op subsidie. Daarom kunt u het beste bij uw gemeente of bij een andere overheidsinstantie navraag doen naar de mogelijkheden. Zij kunnen u nader informeren.

Wanneer maak ik kans op subsidie?

Hoe ouder en gezichtsbepalend een pand is, hoe meer kans u maakt op subsidie. Meestal zijn de potjes voor subsidies beperkt. Als u van plan bent om binnen enkele jaren uw rieten dak te vernieuwen of te restaureren is het verstandig om vroegtijdig informatie in te winnen. De subsidieregelingen gelden voor boerderijen en/of woonhuizen en rietgedekte bijgebouwen. Voor het in oude staat terugbrengen van een hooiberg wordt vaak subsidie verleend áls de hooiberg vanaf de openbare weg goed te zien is.

Indien u vragen heeft of meer informatie wilt over subsidies, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Externe linken betreffende subsidie of fiscale aftrek onderhoud van Rijks monumenten

AV accountancy regeling nog tot 2019 (bron rijksoverheid) 

Vakfederatie  rietdekkers

 

 

Nieuw rietendak?

Vraag naar de mogelijkheden

Offerte aanvragen
  • Onze voordelen

  • Meer dan 125 jaar ervaring
  • Duidelijke communicatie
  • Wij werken uitsluitend met het beste riet
  • Werken samen met lokale leveranciers

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Offerte aanvragen